Մինչ պատրաստմանը անցնելը ծանոթանանք ուտեստի պատմությանը։ Այս բաղադրատոմսով տավարի մսից բեֆստրոգանով ուտեստը առաջին անգամ պատրաստել է ֆրանսիացի մի խոհարար, ում ազգանունը եղել է Ստրոգանով։
Լվացեք միսը և հեռացրեք ջլոտ մասերը։
Այնուհետև կտրեք տավարի միսը 1 սմ հաստությամբ և ծեծեք։
Կան խոհարարներ, ովքեր միսը չեն ծեծում։
Հյուսվածքների ուղղությամբ կտրտեք միսը։ Կտորների հաստությունը ըստ ճաշակի։
Այս քայլը ամենակարևորն է, մսի կտորները անհրաժեշտ է համեմել աղով և աղացած պղպեղով, որից հետո թաթախել ալյուրի մեջ։ Պարտադիր է, որ բոլոր կտորները բոլոր կողմերից պատված լինեն այլուրով, որպեսզի ուտեստը փափուկ ստացվի։
Որոշ խոհարարներ համեմումը և աղը կատարում են տապակելու պահին։
Տապակի մեջ բուսական յուղը լավ տաքցրեք, լցրեք մսի կտորները և սկսեք խառնել։ Տապակեք միսը միչև այն ծածկվի ոսկեգույն կեղևով։
Որոշ խոհարարներ միսը տապակում են սոխով։ Կարևորը այն է, որպեսզի մսի հյութը ամբողջությամբ չգոլորշիանա< որպեսզի ուտեստը չոր չստացվի։
Տապակելուց հետո մսին ավելացրեք թթվասերը։ Լավ խառնեցեք և ծածկեք կափարիչով։
Բեֆստրոգանովը պետք է որոշ ժամանակ եֆվի մարմանդ կրակի վրա։
Ցանկացողները կարող են մի քանի կաթիլ լիմոնի հյութ ավելացնել։
Կրակն անջատելուց հետո թողեք որպեսզի միսը մի քանի րոպե մնա կափարիչով փակված տապակի մեջ։
Կան բաղադրատոմսեր, որոնց մեջ առաջարկվում է բեֆստրոգանովի հետ պատրաստել նաև սոուս ըստ ճաշակի։
Սեղանին խորհուրդ է տրվում մատուցել տապակած "կարտոշկա ֆրի"-ի հետ։ Որպես գարնիր կարելի է պատրաստել նաև մակարոն կամ գրեչկա։
բաղադրիչ
Directions
Լվացեք միսը և հեռացրեք ջլոտ մասերը։
Այնուհետև կտրեք տավարի միսը 1 սմ հաստությամբ և ծեծեք։
Կան խոհարարներ, ովքեր միսը չեն ծեծում։
Հյուսվածքների ուղղությամբ կտրտեք միսը։ Կտորների հաստությունը ըստ ճաշակի։
Այս քայլը ամենակարևորն է, մսի կտորները անհրաժեշտ է համեմել աղով և աղացած պղպեղով, որից հետո թաթախել ալյուրի մեջ։ Պարտադիր է, որ բոլոր կտորները բոլոր կողմերից պատված լինեն այլուրով, որպեսզի ուտեստը փափուկ ստացվի։
Որոշ խոհարարներ համեմումը և աղը կատարում են տապակելու պահին։
Տապակի մեջ բուսական յուղը լավ տաքցրեք, լցրեք մսի կտորները և սկսեք խառնել։ Տապակեք միսը միչև այն ծածկվի ոսկեգույն կեղևով։
Որոշ խոհարարներ միսը տապակում են սոխով։ Կարևորը այն է, որպեսզի մսի հյութը ամբողջությամբ չգոլորշիանա< որպեսզի ուտեստը չոր չստացվի։
Տապակելուց հետո մսին ավելացրեք թթվասերը։ Լավ խառնեցեք և ծածկեք կափարիչով։
Բեֆստրոգանովը պետք է որոշ ժամանակ եֆվի մարմանդ կրակի վրա։
Ցանկացողները կարող են մի քանի կաթիլ լիմոնի հյութ ավելացնել։
Կրակն անջատելուց հետո թողեք որպեսզի միսը մի քանի րոպե մնա կափարիչով փակված տապակի մեջ։
Կան բաղադրատոմսեր, որոնց մեջ առաջարկվում է բեֆստրոգանովի հետ պատրաստել նաև սոուս ըստ ճաշակի։
Սեղանին խորհուրդ է տրվում մատուցել տապակած "կարտոշկա ֆրի"-ի հետ։ Որպես գարնիր կարելի է պատրաստել նաև մակարոն կամ գրեչկա։