Բեֆստրոգանով տավարի մսից

Վարկանիշ
Բեֆստրոգանով տավարի մսից
ՀմտությունՄիջինՊատրաստում40 ր
Բաղադրիչները
 500 գ․ տավարի փափուկ միսԽորհուրդ են տալիս գնել տավարի մեջքի փոքր ֆիլեն։
 1 բաժակ թթվասեր
 1 ճշ/գ․ ալյուր
 աղացած պղպեղ
 աղ

Մինչ պատրաստմանը անցնելը ծանոթանանք ուտեստի պատմությանը։ Այս բաղադրատոմսով տավարի մսից բեֆստրոգանով ուտեստը առաջին անգամ պատրաստել է ֆրանսիացի մի խոհարար, ում ազգանունը եղել է Ստրոգանով։

 
Տավարի մսից բեֆստրոգանովի պատրաստման քայլերը
1

Լվացեք միսը և հեռացրեք ջլոտ մասերը։

Տավարի փափուկ միս

2

Այնուհետև կտրեք տավարի միսը 1 սմ հաստությամբ և ծեծեք։
Կան խոհարարներ, ովքեր միսը չեն ծեծում։

Ծեծած տավարի ֆիլե

3

Հյուսվածքների ուղղությամբ կտրտեք միսը։ Կտորների հաստությունը ըստ ճաշակի։

Կտրտած տավարի միսը

4

Այս քայլը ամենակարևորն է, մսի կտորները անհրաժեշտ է համեմել աղով և աղացած պղպեղով, որից հետո թաթախել ալյուրի մեջ։ Պարտադիր է, որ բոլոր կտորները բոլոր կողմերից պատված լինեն այլուրով, որպեսզի ուտեստը փափուկ ստացվի։
Որոշ խոհարարներ համեմումը և աղը կատարում են տապակելու պահին։

Համեմած տավարի միսը

5

Տապակի մեջ բուսական յուղը լավ տաքցրեք, լցրեք մսի կտորները և սկսեք խառնել։ Տապակեք միսը միչև այն ծածկվի ոսկեգույն կեղևով։
Որոշ խոհարարներ միսը տապակում են սոխով։ Կարևորը այն է, որպեսզի մսի հյութը ամբողջությամբ չգոլորշիանա< որպեսզի ուտեստը չոր չստացվի։

Միսը տապակի մեջ

6

Տապակելուց հետո մսին ավելացրեք թթվասերը։ Լավ խառնեցեք և ծածկեք կափարիչով։
Բեֆստրոգանովը պետք է որոշ ժամանակ եֆվի մարմանդ կրակի վրա։
Ցանկացողները կարող են մի քանի կաթիլ լիմոնի հյութ ավելացնել։

Տապակած միսը

7

Կրակն անջատելուց հետո թողեք որպեսզի միսը մի քանի րոպե մնա կափարիչով փակված տապակի մեջ։
Կան բաղադրատոմսեր, որոնց մեջ առաջարկվում է բեֆստրոգանովի հետ պատրաստել նաև սոուս ըստ ճաշակի։
Սեղանին խորհուրդ է տրվում մատուցել տապակած "կարտոշկա ֆրի"-ի հետ։ Որպես գարնիր կարելի է պատրաստել նաև մակարոն կամ գրեչկա։

Բեֆստրոգանով տավարի մսից

Կատեգորիա, ԽոհանոցՄեթոդըՊիտակներ

բաղադրիչ

Բաղադրիչները
 500 գ․ տավարի փափուկ միսԽորհուրդ են տալիս գնել տավարի մեջքի փոքր ֆիլեն։
 1 բաժակ թթվասեր
 1 ճշ/գ․ ալյուր
 աղացած պղպեղ
 աղ

Directions

Տավարի մսից բեֆստրոգանովի պատրաստման քայլերը
1

Լվացեք միսը և հեռացրեք ջլոտ մասերը։

Տավարի փափուկ միս

2

Այնուհետև կտրեք տավարի միսը 1 սմ հաստությամբ և ծեծեք։
Կան խոհարարներ, ովքեր միսը չեն ծեծում։

Ծեծած տավարի ֆիլե

3

Հյուսվածքների ուղղությամբ կտրտեք միսը։ Կտորների հաստությունը ըստ ճաշակի։

Կտրտած տավարի միսը

4

Այս քայլը ամենակարևորն է, մսի կտորները անհրաժեշտ է համեմել աղով և աղացած պղպեղով, որից հետո թաթախել ալյուրի մեջ։ Պարտադիր է, որ բոլոր կտորները բոլոր կողմերից պատված լինեն այլուրով, որպեսզի ուտեստը փափուկ ստացվի։
Որոշ խոհարարներ համեմումը և աղը կատարում են տապակելու պահին։

Համեմած տավարի միսը

5

Տապակի մեջ բուսական յուղը լավ տաքցրեք, լցրեք մսի կտորները և սկսեք խառնել։ Տապակեք միսը միչև այն ծածկվի ոսկեգույն կեղևով։
Որոշ խոհարարներ միսը տապակում են սոխով։ Կարևորը այն է, որպեսզի մսի հյութը ամբողջությամբ չգոլորշիանա< որպեսզի ուտեստը չոր չստացվի։

Միսը տապակի մեջ

6

Տապակելուց հետո մսին ավելացրեք թթվասերը։ Լավ խառնեցեք և ծածկեք կափարիչով։
Բեֆստրոգանովը պետք է որոշ ժամանակ եֆվի մարմանդ կրակի վրա։
Ցանկացողները կարող են մի քանի կաթիլ լիմոնի հյութ ավելացնել։

Տապակած միսը

7

Կրակն անջատելուց հետո թողեք որպեսզի միսը մի քանի րոպե մնա կափարիչով փակված տապակի մեջ։
Կան բաղադրատոմսեր, որոնց մեջ առաջարկվում է բեֆստրոգանովի հետ պատրաստել նաև սոուս ըստ ճաշակի։
Սեղանին խորհուրդ է տրվում մատուցել տապակած "կարտոշկա ֆրի"-ի հետ։ Որպես գարնիր կարելի է պատրաստել նաև մակարոն կամ գրեչկա։

Բեֆստրոգանով տավարի մսից

Բեֆստրոգանով տավարի մսից

Հեղինակ

կայքում չէ 6 months

Ruzanna

9
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 31Գրանցում: 28-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *