Սառը ապուրը տաք եղանակներին ամենատարածված ուտեստներից է։ Թարմ կանաչին, կեֆիրը և բազուկը իրենց մեջ պարունակում են մարդու օրգանիզմին անհրաժեշտ շատ վիտամիններ և ընդհանրապես չեն ազդում մարդու սլացիկ և գեղեցիկ կազմվածքի վրա։
Մի խոսքով, բազուկից պատրաստված սառնապուրը և համով է և օգտակար։ Բացի դրանիչ նա իր մեջ պարունակում շատ քիչ կալորիաներ, որը թույլ է տալիս առանց օրգանիզմին վնաս հասցնելու ուտել այնքան, ինչքան ցանկանում է յուրաքնչյուր ոք։
Կտրտեք սամիթը և կանաչ սոխը։ Անհրաժեշտ է, որպեսզի կտրատված կանաչիները հյութ թողնեն։ Դրա համար անհրաժեշտ է կտրատված կանաչին համեմել աղով և փայտյա գդալով հնարավորության սահմաններում տրորել։
Խաշած բազուկը անցկացրեք մեծ անցքեր ունեցող քերիչով։
Նախապատրաստած կանաչին և քերված բազուկը խառնեք իրար։
Ավելացրեք ցանակցած յուղայնություն ունեցող կեֆիր։
Ցանկության դեպքում նոսրացնելու նպատակով կարող էք ավելացնել մի փոքր սառը ջուր և խառնել։
Կիսեք նախապես խաշած և սառեցված հավի ձվերը և ամեն մի բազուկով լցված սառնապուրի ափսեի մեջ սեղանին մատուցելուց առաջ դրեք մեկ կամ երկու կտոր ձու։
Բազուկով սառնապուրը պատրաստ է։ Բարի վայելում։
բաղադրիչ
Directions
Կտրտեք սամիթը և կանաչ սոխը։ Անհրաժեշտ է, որպեսզի կտրատված կանաչիները հյութ թողնեն։ Դրա համար անհրաժեշտ է կտրատված կանաչին համեմել աղով և փայտյա գդալով հնարավորության սահմաններում տրորել։
Խաշած բազուկը անցկացրեք մեծ անցքեր ունեցող քերիչով։
Նախապատրաստած կանաչին և քերված բազուկը խառնեք իրար։
Ավելացրեք ցանակցած յուղայնություն ունեցող կեֆիր։
Ցանկության դեպքում նոսրացնելու նպատակով կարող էք ավելացնել մի փոքր սառը ջուր և խառնել։
Կիսեք նախապես խաշած և սառեցված հավի ձվերը և ամեն մի բազուկով լցված սառնապուրի ափսեի մեջ սեղանին մատուցելուց առաջ դրեք մեկ կամ երկու կտոր ձու։
Բազուկով սառնապուրը պատրաստ է։ Բարի վայելում։