Ոգելից ձմերուկ

Վարկանիշ
Ոգելից ձմերուկ կոկտեյլ
ՀմտությունՄիջինԼրացուցիչ2 ժՊատրաստում15 ր
Կոկտեյլի բաղադրիչները
 500 մլ․ բարձրորակ օղիԿարելի է օգտագործել նաև քաշած օղի։
 1 հատ լայմ
 անանուխի տերեւներ

Վերցրեք այնպիսի ծորակներ, որոնք վաճառվում են 5 լիտրանոց գարեջրի տակառների հետ։
Կարելի է օգտագործել նաև սովորական պլաստիկ նոր ծորակ, որոնք օգտագործվում են այգիներում, ջրելու համար:

Բաղադրիչների քանակը որոշում է պատրաստողը: 6–7 կգ կշռող ձմերուկի համար մոտավորապես անհրաժեշտ կլինի մոտ կես լիտր օղի (օղի + տնային քաշած օղի) կամ մեկ այլ թունդ ալկոհոլային խմիչք, որը դուք նախընտրում եք:
Ցանկության դեպքում կարող եք հրաժարվել քաշած օղուց, կամ օգտագործել միայն բարձրորակ թթի օղի (չաչա)։
Ինչ վերաբերում է բուն "Ոգելից ձմերուկ" կոկտեյլին, ապա նույնիսկ ասելու բան չկա, քանի որ այս ալկոհոլային ձմերուկի կոկտեյլը բավականին հայտնի խմիչք է, նամանավանդ Ռուսաստանում:

Սովորաբար ձմերուկը օղու հետ պատրաստելիս շատ տնային տնտեսուհիներ բժշկական ներարկիչով ձմերուկի կևղեվից օղին ներարկում են ջմերուկի մեջ։
Այսօր մենք կգնանք այլ ճանապարհով՝ ավելի մոտենալով ձմերուկով հանրաճանաչ ալկոհոլային խմիչքի տեսակներից մեկին՝ մրգերով և հատապտուղներով ձմերուկի կրյուշոնին:

 
Ձմերուկի մեջ կոկտեյլ պատարաստելու քայլերը
1

Նախապատրաստում ենք բոլոր բաղադրիչները։ Թաց լաթով սրբում ենք ձմերուկը։ Անպայման գնեք քաղցր ձմերուկ: Գնման ժամանակ կարող եք օգտվել մեր "օգատակար խորհուրդներ" բաժնից — "ինչպես ընտրել և գնել հասուն ձմերուկ

Կոկտեյլի բաղադրիչները

2

Եթե ​նախատեսում եք օգտագործել ծորակ, ապա սկզբում ծորակը ամրացրեք ձմերուկին: Դա անելու համար ձմերուկի վրա (կլոր դանակով կամ խոհանոցային այլ գործիքով) բացեք անցք, ծորակի տրամագծից մի քիչ ավելի փոքր տրամագծով և մտցրեք պլաստիկ ծորակ:
Ձմերուկի անցքի խորությունը պետք է լինի մինչև միջուկը:

Ծորակի տեղադրումը

3

Ծորակի հակառակ կողմից (այն հաշվարկով, որ ծորակը մնա նեքևում) ձմերուկի վրա կտրեք կափարիչ։ Կափարիչի անցքից խառնեք ձմերուկի միջուկը (կարելի է բլենդեր օգտագործել)։
Այդ նույն անցքից ձմերուկի մեջ ավելացնելու ենք օղին և մնացած բաղադրիչները։

Ավելացնել օղի

4

Բլենդերով խառնելուց հետո ձմերուկի մեջ շատ տեղ կազատվի։ Ձմերուկի կափարիչի անցքից օղի ավելացրեք և մեկ լայմի հյութը քամեք։
Չմոռանաք ձմերուկի մեջ գցել անանուխի տերևներ։

Քամել լայմը

5

"Հարբած ձմերուկ"-ի պատրաստման վերջին փուլում անպայման օգտագործել բլենդերի միջոցով պետք է աղալ այն ամենը, ինչ կա ձմերուկի ներսում՝ միջուկը, անանուխի տերևները և սերմերը:

Բլենդերը ձմերուկի մեջ

6

Բլենդերով խառնելուց հետո անցքը փակեք կափարիչով և կոկտեյլով լիքը ձմերուկը 1–2 ժամով ոդրեք սառնարան։
Սառնարանում պետք է դնել զգույշությամբ, որպեսզի ծորակը չշարժվի:
Այնուհետև "ալկոհոլային ձմերուկը" հանում ենք սառնարանից և ձմերուկի կոկտեյլը լցնում բաժակների մեջ։

Ձմերուկի կոկտեյլը

բաղադրիչ

Կոկտեյլի բաղադրիչները
 500 մլ․ բարձրորակ օղիԿարելի է օգտագործել նաև քաշած օղի։
 1 հատ լայմ
 անանուխի տերեւներ

Directions

Ձմերուկի մեջ կոկտեյլ պատարաստելու քայլերը
1

Նախապատրաստում ենք բոլոր բաղադրիչները։ Թաց լաթով սրբում ենք ձմերուկը։ Անպայման գնեք քաղցր ձմերուկ: Գնման ժամանակ կարող եք օգտվել մեր "օգատակար խորհուրդներ" բաժնից — "ինչպես ընտրել և գնել հասուն ձմերուկ

Կոկտեյլի բաղադրիչները

2

Եթե ​նախատեսում եք օգտագործել ծորակ, ապա սկզբում ծորակը ամրացրեք ձմերուկին: Դա անելու համար ձմերուկի վրա (կլոր դանակով կամ խոհանոցային այլ գործիքով) բացեք անցք, ծորակի տրամագծից մի քիչ ավելի փոքր տրամագծով և մտցրեք պլաստիկ ծորակ:
Ձմերուկի անցքի խորությունը պետք է լինի մինչև միջուկը:

Ծորակի տեղադրումը

3

Ծորակի հակառակ կողմից (այն հաշվարկով, որ ծորակը մնա նեքևում) ձմերուկի վրա կտրեք կափարիչ։ Կափարիչի անցքից խառնեք ձմերուկի միջուկը (կարելի է բլենդեր օգտագործել)։
Այդ նույն անցքից ձմերուկի մեջ ավելացնելու ենք օղին և մնացած բաղադրիչները։

Ավելացնել օղի

4

Բլենդերով խառնելուց հետո ձմերուկի մեջ շատ տեղ կազատվի։ Ձմերուկի կափարիչի անցքից օղի ավելացրեք և մեկ լայմի հյութը քամեք։
Չմոռանաք ձմերուկի մեջ գցել անանուխի տերևներ։

Քամել լայմը

5

"Հարբած ձմերուկ"-ի պատրաստման վերջին փուլում անպայման օգտագործել բլենդերի միջոցով պետք է աղալ այն ամենը, ինչ կա ձմերուկի ներսում՝ միջուկը, անանուխի տերևները և սերմերը:

Բլենդերը ձմերուկի մեջ

6

Բլենդերով խառնելուց հետո անցքը փակեք կափարիչով և կոկտեյլով լիքը ձմերուկը 1–2 ժամով ոդրեք սառնարան։
Սառնարանում պետք է դնել զգույշությամբ, որպեսզի ծորակը չշարժվի:
Այնուհետև "ալկոհոլային ձմերուկը" հանում ենք սառնարանից և ձմերուկի կոկտեյլը լցնում բաժակների մեջ։

Ձմերուկի կոկտեյլը

Ոգելից ձմերուկ

Հեղինակ

կայքում չէ 8 months

COOK

3
Կարծիքներ: 1Հրապարակումներ: 70Գրանցում: 26-06-2022
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *