Նաչոս չիպսեր

Nachos-ը մեքսիկական ամենատարածված նախուտեստներից մեկն է ամբողջ աշխարհում: Նաչոսի հիմնական բաղադրիչը եգիպտացորենի չիպսերն են, այսինքն՝ եռանկյունաձև կտրատած տորտիլլան (եգիպտացորենի տորտիլլա) և տապակված թավայի կամ ֆրիտյուրնիցայի մեջ։

Նաչոս

Նաչոսի ամենապարզ տարբերակը եգիպտացորենի չիպսն է հատուկ ափսեի մեջ, որի մեջտեղում դրված են տարբեր սոուսներ, հիմնականում՝ սալսա, գուակամոլե կամ պանրի սոուս։

Նաչոս սալսայով

Նաչոս ուտեստը պատրաստվում է ջեռոցում տարբեր միջուկներով (հիմնականում կարմիր լոբի և պանիր)։

Այս ուտեստի հեղինակը մեքսիկացի, փոքրիկ ռեստորանի սեփականատեր Իգնասիո Նաչոն է։ 1943 թվականին նա պատահաբար, հաճախորդների խնդրանքով, ստիպված է եղել պատրաստել այս ուտեստը ձեռքի տակ եղածից սննդամթերքից, նույնիսկ չմտածելով, որ այն այսպիսի լայն տարածում կգտնի ամբողջ աշխարհում:

Հեղինակ

կայքում չէ 3 years

Apolo

5
Կարծիքներ: 2Հրապարակումներ: 3Գրանցում: 03-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան