Nachos-ը մեքսիկական ամենատարածված նախուտեստներից մեկն է ամբողջ աշխարհում: Նաչոսի հիմնական բաղադրիչը եգիպտացորենի չիպսերն են, այսինքն՝ եռանկյունաձև կտրատած տորտիլլան (եգիպտացորենի տորտիլլա) և տապակված թավայի կամ ֆրիտյուրնիցայի մեջ։
Նաչոսի ամենապարզ տարբերակը եգիպտացորենի չիպսն է հատուկ ափսեի մեջ, որի մեջտեղում դրված են տարբեր սոուսներ, հիմնականում՝ սալսա, գուակամոլե կամ պանրի սոուս։
Նաչոս ուտեստը պատրաստվում է ջեռոցում տարբեր միջուկներով (հիմնականում կարմիր լոբի և պանիր)։
Այս ուտեստի հեղինակը մեքսիկացի, փոքրիկ ռեստորանի սեփականատեր Իգնասիո Նաչոն է։ 1943 թվականին նա պատահաբար, հաճախորդների խնդրանքով, ստիպված է եղել պատրաստել այս ուտեստը ձեռքի տակ եղածից սննդամթերքից, նույնիսկ չմտածելով, որ այն այսպիսի լայն տարածում կգտնի ամբողջ աշխարհում: