Վիզգա

“Վիզգա”-ն թառափների մեջքային աճառն է։ վիզգան մեջքային ջիլ է, որն անցնում է թառափների աճառային ողնաշարի երկայնքով։
Vyziga-ն ստացվում է ձկից, որն օգտագործվում է “բալիկներ” պատրաստելու կամ աղելու համար։
Դրա համար փորը մաքրած ձկան մեջ ողնաշարի մեջտեղում կատարվում է երկայնական կտրվածք, որի միջով, մատով ջիլը վերցնելով, ուժեղ շարժումով դուրս են քաշում այն ​​ողնաշարից։

Վիզգա

Հեռացված ջիլը անմիջապես լվանում են մաքուր ջրով, 2–3 անգամ փոխելով ջուրը, այնուհետև քարշ տալով տազիկի եզրի և դրան սեղմված ձեռքի միջև՝ հեռացնելու կենտրոնական ջիլային զանգվածը՝ «ջիլը»։
Դրանից հետո կեղևը դանակով կտրում են երկայնքով, լավ լվանում ջրի մեջ և կախում, որ չորանա։

Ջիլի հետ բոլոր գործողությունները պետք է կատարվեն արագ, քանի որ այն հեշտությամբ հագեցած է արյունով և ձեռք է բերում շագանակագույն երանգ, որը հետագայում չի անհետանում, ինչը մեծապես նվազեցնում է արտադրանքի որակը:
Ջիլը տաք եղանակին չորանում է 3 օրվա ընթացքում, ցուրտ եղանակին՝ մի փոքր ավելի երկար։

Viziga-ն պահում են չոր, լավ օդափոխվող տեղում:
Լավ որակի վիզգան ունի բաց եղնջագույն գույն՝ մարգարտյա փայլով, լավ չորացած է լինում։

Այն սովորաբար օգտագործում են խաշած վիճակում, “սալյանկա“, ձկան ֆարշ պատրաստելու և որպես կարկանդակի միջուկ։
Մեջքի աճառը նույնպես օգտագործվում է որոշ ռուսական սոուսների պատրաստման ժամանակ։

 

Հեղինակ

կայքում չէ 51 mins

AVDSM

8
Կարծիքներ: 9Հրապարակումներ: 88Գրանցում: 02-06-2021
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Թողնել պատասխան

Ձեր էլ-փոստի հասցեն չի հրապարակվելու։ Required fields are marked *