Флаг США Флаг РФ

Ալ դենտե

Խոհարարության մեջ “al dente” արտահայտությունը վերաբերում է արտադրանքի պատրաստվածության աստիճանին, մասնավորապես, երբ ջերմային մշակումից հետո դրանք պահպանում են բավարար ներքին […]

Մանրամասն »

Գանաշ

“Գանաշ” (ganache) բառը ֆրանսիական բազմիմաստ տերմին է։ Մեկ բառով “Ganache”-ը բացատրվում է որպես շոկոլադե կրեմ։ Գանաշի օգտագործում են հիմնականում կոնֆետներ […]

Մանրամասն »

Դալան

Դալանը ձիու պարանոցի ճարպն է։ Բուրյաթական և Կալմիկական խոհանոցներում ձիու ճարպը ապխտում են (ծխում են), ինչի արդյունքում ստացվում է շատ […]

Մանրամասն »

Դայկոն

Ճապոնական բողկը, “Դայկոն”-ը, սպիտակ գույնի արմատային մշակաբույս ​​է (սերմային բողկի տեսակ): Շատ հաճախ այս բանջարեղենը անվանում են “չինական բողկ”: Ճապոնիայում […]

Մանրամասն »

Դեգլազացիա

Դեգլազացիան խոհարարական տեխնիկա է, որը թույլ է տալիս օգտագործել կերկուր պատրաստելուց (սովորաբար միսը տապակելուց) հետո թավայի մեջ մնացած մածուցիկ զանգվածը։ […]

Մանրամասն »

Էլեյ

Էլեյ – այսպես կոչված հին ժամանակներում (մինչև XIX դարի վերջը) Ռուսաստանում ձիթապտղի յուղ: Այս տեսակի յուղը միավորում է երկու տեսակի […]

Մանրամասն »

Թթխմոր

Խոհարարության մեջ թթխմորը մի նյութ է, որն ունի մանրէաբանական բաղադրություն, որը կարող է խմորում առաջացնել: Այն օգտագործվում է հում սննդամթերք […]

Մանրամասն »

Լիչի

Անփորձ խոհարարի համար, ամենայն հավանականությամբ, “լիչի” բառի հիշատակման ժամանակ դժվար է պատկերացնել, թե ինչ է դա և ինչ տեսք ունի […]

Մանրամասն »

Կաժուն

“Կաժուն” (Cajun) անունը այս կծու համեմունքին տվել են ֆրանսիացի վերաբնակիչները: Կաժունի ծննդավայրը կարելի է համարել Լուիզիանայի նահանգը, որտեղ 1755 թվականին […]

Մանրամասն »

Մասկարպոնե

Մասկարպոնեն ավանդական իտալական փափուկ պանրի անունն է, որն իրականում պանիր չէ: Իրականում մասկարպոնեն իր հյուսվածքով և համով ավելի շատ փափուկ […]

Մանրամասն »

Մարմարե միս

“Մարմարե միս” անվանումը տրվել է համանուն քարի հետ կտրված նախշերի նմանության համար։ Տավարի մկանային հյուսվածքներում ճարպի բարակ շերտերը ոչ միայն […]

Մանրամասն »

Նաժ

Նաժ (nage) – ոչ հաճախ հանդիպվող խոհարարական տերմին, որը նշանակում է ճաշատեսակ եփել արգանակում, առանց արգանակ հետագա օգտագործման: Եթե ​​ձեզ […]

Մանրամասն »

Ջրազրկում

Ջրազրկում (вяление) — սա չորացմանը նմանվող սննդամթերքի մշակման հետ կապված գործընթաց է, որից հետո սննդամթերքը շատ ավելի երկար ժամանակ կարելի […]

Մանրամասն »

Ջրային բաղնիք

Հաճախ մենք լսում ենք, որ կերակուրը պետք է եփեք “ջրային բաղնիքում”, բայց ոչ բոլորն են հասկանում, թե դա ինչ է […]

Մանրամասն »

Վասաբի

Վասաբի ասելով հասկանում են կծու մածուցիկ սոուս, որը ավանդաբար մատուցվում է այնպիսի ուտեստների հետ, ինչպիսիք են դասական ճապոնական խոհանոցից ռոլերը […]

Մանրամասն »

Վիզգա

“Վիզգա”-ն թառափների մեջքային աճառն է։ վիզգան մեջքային ջիլ է, որն անցնում է թառափների աճառային ողնաշարի երկայնքով։ Vyziga-ն ստացվում է ձկից, […]

Մանրամասն »
To top
Մուտք գործել
*
*
*
*
*
Password generation