Archives: Glossary
Description.
Ալ դենտե
Խոհարարության մեջ “al dente” արտահայտությունը վերաբերում է արտադրանքի պատրաստվածության աստիճանին, մասնավորապես, երբ ջերմային մշակումից հետո դրանք պահպանում են բավարար ներքին […]
Մանրամասն »Գանաշ
“Գանաշ” (ganache) բառը ֆրանսիական բազմիմաստ տերմին է։ Մեկ բառով “Ganache”-ը բացատրվում է որպես շոկոլադե կրեմ։ Գանաշի օգտագործում են հիմնականում կոնֆետներ […]
Մանրամասն »Դալան
Դալանը ձիու պարանոցի ճարպն է։ Բուրյաթական և Կալմիկական խոհանոցներում ձիու ճարպը ապխտում են (ծխում են), ինչի արդյունքում ստացվում է շատ […]
Մանրամասն »Դայկոն
Ճապոնական բողկը, “Դայկոն”-ը, սպիտակ գույնի արմատային մշակաբույս է (սերմային բողկի տեսակ): Շատ հաճախ այս բանջարեղենը անվանում են “չինական բողկ”: Ճապոնիայում […]
Մանրամասն »Դեգլազացիա
Դեգլազացիան խոհարարական տեխնիկա է, որը թույլ է տալիս օգտագործել կերկուր պատրաստելուց (սովորաբար միսը տապակելուց) հետո թավայի մեջ մնացած մածուցիկ զանգվածը։ […]
Մանրամասն »Էլեյ
Էլեյ – այսպես կոչված հին ժամանակներում (մինչև XIX դարի վերջը) Ռուսաստանում ձիթապտղի յուղ: Այս տեսակի յուղը միավորում է երկու տեսակի […]
Մանրամասն »Թթխմոր
Խոհարարության մեջ թթխմորը մի նյութ է, որն ունի մանրէաբանական բաղադրություն, որը կարող է խմորում առաջացնել: Այն օգտագործվում է հում սննդամթերք […]
Մանրամասն »Լիչի
Անփորձ խոհարարի համար, ամենայն հավանականությամբ, “լիչի” բառի հիշատակման ժամանակ դժվար է պատկերացնել, թե ինչ է դա և ինչ տեսք ունի […]
Մանրամասն »Կաժուն
“Կաժուն” (Cajun) անունը այս կծու համեմունքին տվել են ֆրանսիացի վերաբնակիչները: Կաժունի ծննդավայրը կարելի է համարել Լուիզիանայի նահանգը, որտեղ 1755 թվականին […]
Մանրամասն »Մասկարպոնե
Մասկարպոնեն ավանդական իտալական փափուկ պանրի անունն է, որն իրականում պանիր չէ: Իրականում մասկարպոնեն իր հյուսվածքով և համով ավելի շատ փափուկ […]
Մանրամասն »Մարմարե միս
“Մարմարե միս” անվանումը տրվել է համանուն քարի հետ կտրված նախշերի նմանության համար։ Տավարի մկանային հյուսվածքներում ճարպի բարակ շերտերը ոչ միայն […]
Մանրամասն »Նաժ
Նաժ (nage) – ոչ հաճախ հանդիպվող խոհարարական տերմին, որը նշանակում է ճաշատեսակ եփել արգանակում, առանց արգանակ հետագա օգտագործման: Եթե ձեզ […]
Մանրամասն »Ջրազրկում
Ջրազրկում (вяление) — սա չորացմանը նմանվող սննդամթերքի մշակման հետ կապված գործընթաց է, որից հետո սննդամթերքը շատ ավելի երկար ժամանակ կարելի […]
Մանրամասն »Ջրային բաղնիք
Հաճախ մենք լսում ենք, որ կերակուրը պետք է եփեք “ջրային բաղնիքում”, բայց ոչ բոլորն են հասկանում, թե դա ինչ է […]
Մանրամասն »Վասաբի
Վասաբի ասելով հասկանում են կծու մածուցիկ սոուս, որը ավանդաբար մատուցվում է այնպիսի ուտեստների հետ, ինչպիսիք են դասական ճապոնական խոհանոցից ռոլերը […]
Մանրամասն »Վիզգա
“Վիզգա”-ն թառափների մեջքային աճառն է։ վիզգան մեջքային ջիլ է, որն անցնում է թառափների աճառային ողնաշարի երկայնքով։ Vyziga-ն ստացվում է ձկից, […]
Մանրամասն »