Օգտակար խորհուրդներ

Պանիր
| Թողնել կարծիքՍննդամթերքի հսկայական տեսականիում պանիրն իր ուրույն տեղն ունի։ Պատմությունը չգիտի, թե երբ և ինչպես է առաջին անգամ պատրաստվել պանիրը: Ըստ […]
Մանրամասն »
Կաթ
| Թողնել կարծիքՄարդկությունը սկսել է կաթը օգտագործել սննդի համար ավելի քան հինգ հազար տարի առաջ: Կաթը միակ սննդամթերքն է, որ մարդոը կարող […]
Մանրամասն »
Բուսական յուղեր
| 1 կարծիք Բուսական յուղեր -ի համարԱյս տեսակի յուղերը կոչվում է բուսական, քանի որ այն ստացվում է մրգերից, սերմերից, արմատներից և բույսերի այլ մասերից։ Բուսական յուղերը […]
Մանրամասն »
Շաքար
| Թողնել կարծիքՀազարավոր տարիներ շաքարավազը մարդուն անհայտ էր, մարդն առանց շաքարի ապրել ու զարգացել է: Մինչև 17-րդ դարը Եվրոպայում շաքար չէր արտադրվում։ […]
Մանրամասն »
Ալյուր
| Թողնել կարծիքԱլյուրը սննդամթերք է, որը ստացվում է հացահատիկի (ցորեն, տարեկանի և այլն) կամ լոբազգիների սերմերի (ոլոռ, սոյա) աղալուց։ Ալյուրը շատ կարևոր […]
Մանրամասն »
Սխտոր
| Թողնել կարծիքՍխտորը արմատապտուղ է, որը բաղկացած է կտորներից կամ, ինչպես դրանց անվանում ոն, ատամներից: Սխտորի տերևները գծային են, տափակ, իսկ ծաղիկները՝ […]
Մանրամասն »
Կարտոֆիլ
| Թողնել կարծիքԿարտոֆիլում գերակշռում են ածխաջրերը՝ հիմնականում օսլայի տեսքով, այլ ոչ թե շաքարի, ինչպես կաղամբազգի բանջարեղենների և արմատապտուղների մեջ։Կարտոֆիլի մեջ, հատկապես կլեպի […]
Մանրամասն »
Կաղամբ
| Թողնել կարծիքԿարտոֆիլի հետ մեկտեղ լայնորեն սննդի մեջ օգտագործվող բանջարեղեններից ամենատարածվածը կաղամբն է: Հայտնի է մշակովի կաղամբի վեց տեսակ, որոնցից ամենահայտնին ու […]
Մանրամասն »
Սոխ
| Թողնել կարծիքՍոխը մարդկությանը հայտնի է շատ վաղուց՝ ավելի քան 5000 տարի։ Ժողովրդի մեջ գլուխ սոխը կոչվում է “յոթ հիվանդությունների դարման”։ Սոխի […]
Մանրամասն »
Բիբար բուլղարական
| Թողնել կարծիքԹվում է, թե ամեն ինչ պարզ է անունը կարադալուց, որ պղպեղը մեզ մոտ բերվել է արևոտ Բուլղարիայից: Բայց ոչ, նա […]
Մանրամասն »